De roze Cadillac van Elvis Presley - Elvis Presley's Pink Cadillac (2024)

De roze Cadillac van Elvis Presley
De roze Cadillac van Elvis Presley - Elvis Presley's Pink Cadillac (1)
Overzicht
Fabrikant Cadillac
Productie 1955
Carrosserie en chassis
Klasse Luxe auto op ware grootte
Lichaamsstijl 4-deurs sedan

De iconische Pink Cadillac van Elvis Presley was een Cadillac Fleetwood uit 1955 . Het zette stijl voor het tijdperk, werd bezongen in de populaire cultuur en werd gekopieerd door anderen over de hele wereld.

De auto wordt nu bewaard in het Graceland- museum in Memphis , Tennessee .

  • 1 Geschiedenis
  • 2 Pink Cadillacs in populaire cultuur
    • 2.1 Krentzman-kopie
    • 2.2 Liedjes en films over roze Cadillacs
  • 3 referenties
  • 4 Externe links

Geschiedenis

Begin 1955 kocht Elvis zijn eerste Cadillac, een Fleetwood Series 60 uit 1954, die de kleur roze had. De auto zorgde voor vervoer voor Elvis en de Blue Moon Boys , maar werd na het falen van een remvoering op 5 juni 1955 verwoest bij een brand langs de weg tussen Hope en Texarkana, Arkansas .

Op 5 juli 1955 kocht Elvis een nieuwe Cadillac Fleetwood Series 60 in het blauw met een zwart dak. Nadat ik een Pink Cadillac had genoemd in het nummer " Baby, Let's Play House ", het eerste nummer opgenomen door Elvis dat op een nationale hitlijst verscheen en in juli 1955 op nummer 5 stond in de Billboard Country Singles- hitlijst; Elvis liet de auto opnieuw schilderen door Art, een buurman in Lamar Street. Art ontwierp een aangepaste roze kleur voor Elvis die hij "Elvis Rose" noemde, maar de auto behield zijn zwarte dak. Toen de auto klaar was, gaf Elvis hem cadeau aan zijn moeder Gladys. Mevrouw Gladys Presley had nooit een rijbewijs en Elvis reed het grootste deel van 1955-1956 met de leden van zijn band in de auto.

De roze Cadillac van Elvis Presley - Elvis Presley's Pink Cadillac (2)

De Pink Cadillac getoond in maart 2012

Op 2 september 1955 reed Scotty Moore de auto in een voertuig dat een pick-up truck in Texarkana, Texas passeerde , en veroorzaakte $ 1000 aan schade. Nadat hij in november 1955 zijn contract met RCA had getekend, liet Elvis in maart 1956 de bekleding vervangen, de carrosserie retoucheren en het dak wit geverfd. (Zoals te zien is in het boek "A Boy from Tupelo", uit FTD / 2012, heeft de Cadillac in 1955 al het witte dak).

Bij zijn terugkeer uit militaire dienst in Duitsland in 1960 leende Presley de auto uit aan zijn Amerikaanse legermaatje Joe Esposito , nadat hij voor zichzelf een wit met roze dak bedekte Cadillac Coupe de Ville uit 1961 had gekocht .

De originele roze Cadillac blijft permanent tentoongesteld in Graceland, voorheen vele jaren onder een carport, en nu in het automuseum. De auto werd in juni 2006 opnieuw naar de voorste ingang van Graceland gebracht, tijdens het bezoek van president George W. Bush en premier van Japan Junichiro Koizumi .

Roze Cadillacs in populaire cultuur

Destijds was Ford Motor Co. de enige fabrikant die roze als standaardkleur aanbood. Na de publieke aandacht voor de auto van Elvis begonnen veel individuele autobezitters in de jaren 50 hun auto in verschillende tinten roze te schilderen.

Hoewel de originele auto een vierdeurs sedan uit 1955 was, is de meer gerepliceerde versie in de populaire cultuur een roze Cadillac Series 62 Convertible uit 1959, die als miniatuurreplica's zijn verkocht door veel bedrijven, waaronder Franklin Mint , en te zien is in liedjes en video's over de roze Cadillac.

Pink Cadillacs zijn door Mary Kay Cosmetics ook de auto's van herkenning voor hun topverkopers .

Elvis Presley komt voor in de Hitchhiker's Guide to the Galaxy- serie van Douglas Adams - hij wordt afgebeeld als het besturen van een roze ruimteschip .

Elvis 'Pink Cadillac was de inspiratie voor Robert Dunns muzikale roman Pink Cadillac (2002). In de roman maakt Elvis een cameo-optreden en geeft de heldin, Daisy Holliday, een van zijn roze Cadillacs als een geschenk nadat ze hem heeft geholpen het op gang te krijgen.

Elvis 'Pink Cadillac was te zien in de CBS- miniserie Elvis , waar hij laat zien dat hij de auto voor zijn moeder kocht.

Krentzman kopie

In december 2006 documenteerden en leverden de historici van Graceland 125 gedetailleerde kleurenfoto's van de hele auto, zodat Bonnie en Stewart Krentzman van River Vale, New Jersey , de beroemde roze Cadillac van Elvis tot in de kleinste details konden herscheppen. Pantone- kleurstalen werden gebruikt om overeen te komen met de roze en witte buiten- en binnenverf. In de overeenkomst met Graceland was bepaald dat dit, de enige ‘tweelingzus’ en exacte herschepping van de originele auto, gratis zou worden aangeboden aan organisaties die borstkankerinzamelingsacties met een roze lintje willen doen om geld in te zamelen voor borstkanker. kankeronderzoek en onderwijs. Geschat wordt dat er bij deze re-creatie bijna 200.000 foto's zijn gemaakt tijdens fondsenwervingsevenementen voor borstkanker. Af en toe verscheen Diamond Joe Esposito , wegbeheerder van Elvis met de Krentzman-auto. De auto van Krentzman maakte zijn eerste verschijning op Susan G. Komen's moeder en dochter Color Me Pink Event in New York City in april 2007. Sindsdien is hij op veel Susan G. Komen, Avon en Revlon Walks verschenen en wordt hij ook door veel grassroots gebruikt. borstkankerorganisaties in de Verenigde Staten.

Liedjes en films over roze Cadillacs

  • Pink Cadillac , een album uit 1979 van John Prine
  • Pink Cadillac , een film uit 1989 met Clint Eastwood in de hoofdrol

Referenties

Externe links

De roze Cadillac van Elvis Presley - Elvis Presley's Pink Cadillac (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5389

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.